Allergihund

Det kan være en stor udfordring at have en hund med allergi. Både fordi det er synd for hunden, men også fordi det ikke altid er så ligetil at finde grunden til de allergiske reaktioner såsom kløe og mavegener. Det kan give anledning til mange bekymringer og det kan være svært at vide hvad ens hund kan tåle.

Der er dog nogle grundlæggende ting man kan gøre for at afhjælpe. Her er 3 ting, der kan hjælpe din firbenede ven med at slippe for allergi symptomer:
1) Hold din hunds hudbarriere intakt. Sund, ren og elastisk hud kan i meget højere grad holde forskellige slags allergifremkaldende symptomer på afstand.

2) Giv din hund kosttilskud med omega 3 og 6 fedtsyrer. Det booster din hunds immunforsvar og gør dens hud ekstra modstandsdygtig.

3) Find det passende foder til netop din hund. Også selvom din hund som sådan ikke har foderallergi kan det være fordelagtigt at give den allergiskånsomt foder, for at stresse dens system mindst muligt. Det gælder desuden om at finde en proteinkilde som hunden ikke reagerer på og dette kan være forskelligt fra hund til hund.

Groft sagt er allergi en uhensigtsmæssig reaktion på nogle stoffer der findes i hundens omgivelser. Det er primært hundens hudceller der overreagerer, derfor er det også typisk hudproblemer som udslæt, kløe og rødme der kommer til udtryk.

Hunde kan i teorien reagere allergiske overfor stort set alt ligesom os mennesker.

Men allergi overfor fødevarer står højest på listen. Især kilden til proteinerne i din hunds kost vigtig at kigge på her.

I forhold til at udrede din hund for allergi er det derfor en god ide at benytte sig af udelukkelsesmetoden hvor du først og fremmest sætter din hund på hypoallergent hundefoder med kun én proteinkilde. Og gerne proteiner fra et dyr som din hund ikke har fået serveret før. Her på siden finder du et solidt udvalg af alternative proteinkilder såsom fisk, lam og insekter – både indenfor foder og godbidder.

I dette univers har vi altså samlet alt det bedste til din allergihund, så du ikke skal bekymre dig og ikke bruge tid på at læse de lange ingredienslister igennem før du handler. Vi går højt op i kvalitet og naturlige råvarer og har de bedste intentioner for dig og din hund. Velkommen til 💚