IMG_20220106_134611_544 (1)

Hvad er det bedste foder til en hund?

Der findes ikke et enkelt svar på, hvilket foder der er det bedste til hunde. Det varierer, hvilket foder netop din hund skal have. Du skal blandt andet vide, hvor gammel din hund er, eller hvilket livsstadie den befinder sig i, og hvilken hunderace der er tale om.

Foder der virker på den ene hund, virker ikke altid på den anden. Derfor er det vigtigt, at du lytter til din hunds signaler, da det er dig der kender den bedst. Du kan nemt se om din hund trives med det foder den får, ved at kigge på pelsen, og se om den er mat eller blank, om den skæller, om din hund er glad og tilfreds eller hvordan dens form er – tyk, tynd eller tilpas. Er den glad og tilfreds, så er det jo perfekt, men hvis den f.eks. skæller eller pelsen er mat, så kan det være at du skal bytte dens foder ud med noget andet. Også din hunds afføring kan fortælle meget om hvordan din hund har det. Både for tynd og hyppig afføring og for hård afføring kan være tegn på, at den ikke tåler sit foder særlig godt.

Hvilke slags hundefoder findes der?

Ønsker du en bestemt type hundefoder – og dermed ikke kun den billigste – findes der både kornfrit hundefoder, allergivenligt hundefoder, økologisk hundefoder, vegetarisk hundefoder, slankefoder til din hund, vådfoder i stedet for tørfoder og BARF. 

Det kan være en god idé at fortsætte med den type foder, som hundehvalpen har fået hos sin opdrætter. Det er hvalpen vant til, og du undgår derfor problemer med din hundehvalps mave og fordøjelsessystem, hvis du holder dig til det velkendte det første stykke tid. Vil man gerne skifte mærke er det vigtigt, at gøre dette over en længere periode hvor man gradvis blander noget af det nye foder i det gamle. På den måde vender hundens mave sig langsomt og skånsomt til den nye kost. 

Hvad er det bedste hundefoder hvis man ønsker en sund hund?

Din hund er hvad den spiser. Vi ønsker alle, at vores hunde får den bedst mulige næring og dermed det perfekte grundlag for et langt og sundt liv. Det bedste tørfoder til din hund bør derfor være næringsrigt, indeholde ingredienser af høj kvalitet og have den rigtig mængde af de for hunde livsnødvendige proteiner og fedt.

Men selvom du køber hundefoder af høj kvalitet, betyder det altså ikke, at det er det rigtige til netop din hund. 

Ligesom mennesker kan hunde blive overvægtige, hvis de spiser for meget og er for inaktive. Det har også store konsekvenser for deres helbred og bevægelsesapparat. Derfor er det vigtig, at se på din hund og evt. vælge foder med et lavere fedtindhold.

Nogle hunde kan også være allergiske over for visse ingredienser i deres foder. Det ses for det meste ved kødproteiner. Reagerer din hund allergisk overfor feks. okse eller kylling er det vigtigt, at finde en anden proteinkilde. Her kan vi anbefale vores afbalancerede fuldfoder med insekter, som er særdeles velegnet til hunde med foderallergi Også kræsne hunde, eller overvægtige hund har stor gavn af vores premium hundefoder.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del dette indlæg

Lignende artikler: