Hvorfor insektprotein?

Bæredygtigt hundefoder med insektprotein

Hvad er fordelene ved hundefoder med insektprotein?

Insektprotein – også kaldet det nye superfood er en proteinkilde med mange fordele. Først og fremmest er mængden af protein betydeligt højere end typiske proteinkilder, som eksempelvis fjerkræ og oksekød. Herudover er insekter rige på en lang række mineraler, sporelementer og vitaminer, såsom calcium, jern og vitamin B-kompleks. Foruden alle de næringsmæssige fordele er insektprotein det bæredygtigste valg – med andre ord, bidrager du altså til at passe på klimaet og vores jord, uden at gå på kompromis med kvalitet og sundhed.

Proteiner

Er livsnødvendige for, at opbygge muskler og kropsvæv og for næsten alle fysiologiske funktioner. Melorme og sort soldaterflue indeholder hh. 75% og 60% protein (tørstof) med alle essentielle aminosyrer til sammenligning med 40% ved oksekød (tørstof).

Laurinsyre

Insektfedtet fra sort soldaterflue indeholder 40% let fordøjeligt laurinsyre. Det er en let omsættelig energikilde, der også er kendt for sine antimikrobielle egenskaber i fordøjelsessystemet.

Mineraler og sporstoffer

Melorme og sort soldaterflue er rige på kobber, natrium, calcium, zink, fosfor og selen.

hundefoder med insekter

Vitamin B-kompleks

Sort soldaterflue er en fantastisk kilde til de 8 B-kompleks vitaminder. Herunder vitamin B 12, der ellers kun er at finde i fisk, kød, mælk og æg.

Calcium

Er minerealet, der sørger for at hjertet slår regelmæssigt. Desuden er det vigtigt ift. at opretholde stærke tænder og knogler. 100 g. insektmel indeholder samme mængde calcium som 6 glas mælk.

Jern

Producerer hæmoglobin, som sørger for at transportere ilt fra lungerne ud til kroppens væv, som muskler og hjernen. Insekterne indeholder mere jern end rødt kød.